„Dacă eram acasă votam Radu Samson”

de | 08/06/2017 | Local, Politică

ionut si irina

bdr

Ei sunt Ionuț și Irina Iancu. Eu și Ionuț am fost colegi de clasă în școala generală, la „Școala 11” devenită acum Școala Mihai Eminescu. La un moment dat am fost împreună „copiii Romanului”. Și suntem în continuare, doar că Ionuț nu mai e acasă. A fost nevoit să plece în Italia pentru că viața lui trebuia să meargă înainte iar România, și implicit Romanul, stăteau pe loc. Nu a știut la ce pleacă, știa doar că pleacă la mai bine. Spre norocul lor, Ionuț și Irina se au unul pe celălalt. Ar vrea să se întoarcă împreună acasă, în Roman, să-și continue viața aici, dar consideră că Romanul încă nu e pregătit pentru a le oferi un nivel de trai suficient de bun.

În situația lor sunt alte câteva mii de persoane din Roman și milioane din România. Fiecare dintre noi avem măcar un părinte, un copil, un frate sau un prieten apropiat plecat din țară. Unii pentru a-și construi o viață, alții pentru a ne ajuta pe noi, cei rămași acasă. Vrem să credem sau nu, avem o datorie față de aceștia. Avem datoria de a face România, în cazul nostru Romanul, un loc unde aceștia să aibă pentru ce să se întoarcă.

E de datoria noastră să eliminăm corupția din primării, spitale și alte instituții de stat. E de datoria noastră să facem să dispară nepotismele și angajările cu șpagă în sistemul bugetar. E de datoria noastră să muncim până cădem la pământ pentru a duce Romanul cu adevărat în secolul 21 și în lumea civilizată. Trebuie să construim un Roman cu străzi asfaltate și canalizare în fiecare casă, cu școli și spitale moderne în care lucrează oameni competenți și dedicați, care-și fac datoria cu respect fată de profesia lor, un Roman în care munca fiecăruia e respectată și plătită pe măsura efortului și în care fiecare trăiește cu demnitate, nu cu frica zilei de mâine. Acesta e Romanul pe care trebuie să-l construim noi, cei rămași acasă.

Toate aceste lucruri se pot face într-un singur fel. Schimbând politicienii vechi și traseiști cu lideri adevărați, cu caracter, care au curajul să spună lucrurilor pe nume și care știu că atunci când vom munci pentru oameni, și nu pentru firmele partidului, vom putea construi Romanul la care visăm. Un Roman care să-și cheme copiii acasă.

Dacă vom continua să alegem aceiași politicieni corupți din aceleași partide care au codus România în ultimii 27 de ani, ultimul dintre noi care pleacă va stinge lumina. A venit momentul schimbării, a venit momentul ca noi tinerii să ne construim viitorul. Duminică vă aștept să votați, mă găsiți la poziția 1 pe buletinul de vot.

Cu cinste și respect,

Radu Samson

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.