Informare preventivă în zi de marți, 13

de | 13/06/2017 | Actualitate, Județean

Atunci când data de 13 cade într-o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşoară activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei privind principalele riscuri generatoare de situaţii de urgenţă precum şi modul corect de comportare în cazul producerii acestora.

În acest sens, în ziua de Marţi 13 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Petrodava” al judeţului Neamţ organizează un punct de informare preventivă în parcul municipal din Roman și o zi a porților deschise la Detașamentul de Pompieri Roman, prilej cu care va fi prezentată tehnica de intervenţie precum şi măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă. Se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E-ON Romania.

În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă. Dintre acestea amintim campania RISC, o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi campania “Nu tremur la cutremur” – o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în cazul producerii unui seism.

Câteva recomandări din cadrul campaniei RISC:

  • nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate;
  • nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate;
  • nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile;
  • verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate;
  • nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate;
  • la aprinderea focului se respectă principiul “gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.