Competențe digitale medii la elevii de a XII-a

de | 14/06/2017 | Educație, Județean

Absolvenții de liceu au încheiat și cea de-a doua probă din cadrul examenului de bacalaureat, proba de evaluare a competențelor digitale. Peste 3.000 de candidați s-au înscris la această probă, însă nu toți au fost prezenți. Proba de evaluare a competențelor digitale s-a desfășurat, conform calendarului desfășurării acestui examen, în zilele de 9, 12 și 13 iunie.

În județul Neamț au fost înscriși 3.095 de candidați pentru susținerea probei, din care au fost prezenți 3.025, iar 70 au absentat. Rezultatele la proba D a Bacalaureatului au fost centralizate și 181 de elevi au fost declarați fără calificativ – adică nu au avut punctaj suficient pentru a primi un calificativ, 342 au primit calificatul de utilizator începător, 1107 – de utilizator mediu, 878 – utilizator avansat și 517 – utilizator experimentat. Cei care au fost declarați fără calificativ pot susține probele scrise ale examenului de bacalaureat fără probleme.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.