Zece profesori de la „Roman-Vodă” vor învăța metode noi de predare în Florența

de | 15/06/2017 | Educație, Local

Colegiul Național “Roman-Vodă” a obținut un grant Erasmus pentru proiectul  “Educație de calitate prin integrarea modelelor europene”, proiect ce va fi implementat  în perioada 12 iunie 2017 – 11 iunie 2018. Obiectivul major îl reprezintă oferirea unei educații de calitate care să faciliteze o carieră școlară de succes pentru toți elevii, indiferent de mediul social din care provin.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, una dintre activitățile de bază ale proiectului o constituie participarea la cursul de formare Erasmus+. Cursul intitulat: «Classroom Management Solutions for Teachers: new methodologies, effective motivation, cooperation and evaluation strategies» vine în întâmpinarea nevoii de formare a profesorilor prin asimilarea  metodelor și tehnicilor moderne de predare și dezvoltarea competențelor privind managementul de grup, motivare și cooperare. La activitatea de formare ce va avea loc în luna august în Florența, Italia, vor participa zece profesori de specialități diferite: limba română, limba franceză, limba engleză, limbi clasice, istorie, geografie, socio-umane, fizică, informatică și matematică.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din profesorii Mihaela Tanovici, director al  Colegiul Național “Roman-Vodă”, Magda Ghercă și Paula Dornescu. Proiectul beneficiază de finanţare şi suport din partea Uniunii Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.