Mulțumim, dragi profesori!

de | 18/06/2017 | Educație, Local

Anul școlar s-a încheiat vineri, pentru toți elevii, dar și pentru unele cadre didactice. Este vorba despre profesorii care au educat generații întregi și care vor pune pixul și creta jos, după zeci de ani în care au făruit destine. Sunt oameni cărora mulți dintre noi le spunem ”mulțumesc” pentru ceea ce au predat dar, mai ales, pentru ceea ce au transmis dincolo de lecțiile din planul de școlarizare.

Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” se desparte de Zenovia Rădulescu, profesoară de matematică; Colegiul Tehnic ”Danubiana” rămâne fără Sava Tihon, profesor de matematică, și Coca Dinu, profesoară care a predat protecția mediului; Colegiul Tehnic ”Petru Poni” rămâne fără inginerul mecanic Radu Aramă și maistrul instructor de electromecanică Gheorghe Huci, iar Liceul cu Program Sportiv Roman rămâne mai ”sărac” prin plecarea Lidiei Gârbea, profesoară de limba și  literatura română.

Școala Gimnazială ”Calistrat Hogaș” se desparte de Viorica Lucescu – profesoară de istorie, Radu Popescu – profesor de educație plastică, Grigore Văduva – profesor de matematică. Iar Școala de Artă ”Sergiu Celibidache” va trebui să completeze corpul profesoral cu patru profesori, după ieșirea la pensie a educatoarelor Valeria Damian și Maria Măciucă (din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 ”Muguri de lumină”), a Liei Voinea (profesor de pian) și a lui Iosif Haidu (profesor de desen).

Și Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri” rămâne fără patru profesori care s-au identificat, de-a lungul anilor, cu această unitate de învățământ: Mircea Bursuc (matematică), Ana Simion (muzică), Maria Rachieru (franceză) și învățătoarea Lucica Năstase.

Ana Simion Maria Rachieru Mircea Bursuc

Ana Simion, Maria Rachieru, Mircea Bursuc

Maria Rachieru

Maria Rachieru

Lucica Nastase

Lucica Nastase

Iosif Haidu

Iosif Haidu

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.