Polițiștii au reținut zeci de permise într-o singură zi

de | 19/06/2017 | Actualitate, Județean

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț acționează cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, pe perioada sezonului estival 2017.

Astfel, de la începutul lunii iunie, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi au acționat în dispozitivele de ordine și siguranță publică alături de jandarmi. În perioada 6 –18 iunie, în cadrul activităților desfășurate au fost constatate din oficiu 53 de infracţiuni, iar 28 de persoane au fost surprinse în flagrant delict. Totodată, în această perioadă au fost depistate două persoane urmărite la nivel național.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 2.250 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 501 privind nerespectarea normelor de conviețuire socială. Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au acționat pe sectoarele de drum cu risc mare de producere a accidentelor, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 1.692 de sancţiuni contravenționale. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 246 de permise de conducere, dintre care 29 pentru consum de alcool și 164 pentru viteză.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.