Romașcană ridicată de procurorii DIICOT

de | 20/06/2017 | Actualitate, Justiție, Local

În urma descinderilor pe care DIICOT Iași le-a făcut luni, 19 iunie, la Roman, a fost ridicată o persoană căutată atât de anchetatorii români, cât și de cei francezi. Este vorba despre o femeie care ar fi racolat în jur de 80 de copii, pentru ca aceștia să învețe să fure și apoi să comită infracțiuni în străinătate.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman, sprijiniți de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Neamţ, i-au îndrumat pe ofițerii DIICOT Iaşi la adresa corectă. În urma activităților desfășurate a fost identificată pe raza municipiului Roman o femeie de 34 de ani, faţă de care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a emis un mandat de aducere, având ca obiect punerea în executare a unui mandat de arestare european emis de către autorităţile judiciare din Franţa pentru săvârşirea de infracţiuni de trafic de fiinţe umane, instigarea minorilor la comiterea de infracţiuni, furturi în grup organizat, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal francez.

Față de persoana în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada anilor 2013 – 2017, a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul transportării şi coordonării a circa 80 de minori de pe raza mai multor localităţi din ţară pentru a comite furturi în Franţa şi Spania, fiind constatate circa 300 de astfel de fapte. Femeia a fost reținută și prezentată procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, persoana fiind depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bacău.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.