Alte bătrâne înșelate prin metoda ”accidentul”

3

Oamenii legii atrag atenția asupra faptului că, într-o singură săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au înregistrat două noi cazuri de înșelăciune prin metoda ”accidentul”, prejudiciul creat fiind de peste 9.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că persoanele vătămate, două femei de 71 și 82 de ani, au fost apelate în cursul nopții, pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi ginere, respectiv avocat. În ambele situații, persoana necunoscută, sub pretextul implicării rudelor victimei într-un accident rutier, a solicitat bani pentru soluționarea favorabilă a cazului, convorbirea telefonică nefiind întreruptă de apelant și durând circa o oră şi 30 minute. În tot acest timp, o altă persoană de sex masculin s-a prezentat la locuințele persoanelor vătămate; victimele au înmânat sumele de bani, în total fiind vorba de peste 9000 de lei.

Polițiștii au fost sesizați despre cele două situații după aproximativ șase ore, iar cercetările au fost imediat demarate pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Având în vedere perioada premergătoare a vacanței de vară și a faptului că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă în țară, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația. Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”. Anunțați, în scurt timp, poliția despre orice tentativă de săvârșirea a unei astfel de infracțiuni!” comunicat de presă IPJ Neamț
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.