Prefectul Panaite, acuzat de partizanat politic

41

Deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL, îl acuză pe prefectul Vasile Panaite că nu acționează cu aceeași măsură în toate situațiile pe care le gestionează. Parlamentarul susține că în cazul avariei la magistrala de apă de la Roman, prefectul a fost extrem de prompt, dar că nu la fel procedează în cazul punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, decizie prin care un primar PSD din județ va trebui revocat din funcție.

Este ciudat și discutabil modul în care, în timpul campaniei electorale de la Roman, cu o celeritate ”excepțională”, Corpul de Control al Prefectului a reușit să analizeze situația delicată a incidentului la rețeaua de apă a orașului, în doar câteva ore, iar apoi, însuși Prefectul Panaite să intervină în jocul electoral, declarativ, prin omiterea unor documente importante în stabilirea adevărului. Curios este că, în același timp, atunci când vine vorba despre o decizie definitivă și irevocabilă a instanței, mai precis a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, care vizează un primar, coleg din PSD, același domn Prefect Vasile Panaite joacă un minunat joc de glezne, la trecerea timpului, folosind scuze subțiri, din nou grav, făcând abstracție de existența unor documente esențiale. Pe scurt, deși rezultă chiar din comunicatul propriei instituții faptul că Agenția Națională de Integritate a trimis certificatul de grefă care susține decizia definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind starea de incompatibilitate a primarului comunei Bârgăoani, domnul Petrică Șchiopu, Prefectul Județului Neamț refuză emiterea ordinului de încetare a mandatului primarului în culpă. Apar firesc întrebări: este doar de o coincidență vecinătatea comunelor Bârgăoani și Dragomirești (unde actualul prefect era primar până acum câteva luni), dar și faptul că cei doi sunt foști colegi în PSD, ambii sub oblăduirea Președintelui CJ/PSD Ionel Arsene? Eu cred că în acest caz coincidențele sunt prea evidente pentru a nu deveni certitudini.” – Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Am solicitat un punct de vedere prefectului Vasile Panaite. Inițial, acesta a afirmat că revine în câteva minute cu precizări, după care l-a desemnat pe purtătorul de cuvânt al instituției să ofere un răspuns. Acest răspuns va fi publicat imediat ce va fi remis înRoman.ro.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.