Orașul uitat – Iași: Turnul Bisericii Sf. „Spiridon”, construit în 1786, a intrat în proces de reabilitare. Prelații au început lucrările deși n-au strâns fondurile necesare

4

După opt ani în care a fost acoperit de schele doar pentru a fi expertizat, Turnul Bisericii „Sfântul Spiridon”, monument istoric din municipiul Iași, și-a schimbat, recent, „îmbrăcămintea”. Au fost montate alte schele, de această dată în vederea consolidării. Prelații au început reabilitarea deși au strâns mai puțin de un sfert din suma estimată pentru restaurare și se roagă de autorități să îi ajute. În caz contrar, lucrarea va fi abandonată, iar monumentul construit în secolul XVIII ar putea fi afectat și poate deveni un pericol pentru trecători.

Demersurile privind restaurarea Turnului „Bisericii Sfântul Spiridon” din Iași au început încă din 2009, atunci când parohul Bisericii „Sfântul Spiridon” a inițiat demersurile pentru reabilitare. Tot atunci, erau montate schele de jur împrejurul turnului în care se află clopotnița, construcție considerată una dintre cele mai frumoase și valoaroase de acest fel din Iași.

Deși, de regulă, expertizarea unui astfel de obiectiv ar fi trebuit să dureze câteva luni, în cei opt ani de la montarea primelor schele, clericii s-au lovit de birocrație, de lipsa fondurilor, dar și de neclarități privind proprietarului turnului.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.