Un elev din Roman, eliminat din Bacalaureat

de | 26/06/2017 | Educație, Local

Prima probă a examenului de Bacalaureat a fost cu ghinion pentru trei elevi din Neamț. Aceștia au fost prinși pentru că au încercat să copie și au fost eliminați din examen. Cei trei erau la centrele de examen de la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, Colegiul Tehnic ”Grigore Cartianu” Piatra-Neamț și Colegiul Tehnic Forestier Piatra-Neamț.

La nivelul județului, 3.468 de elevi s-au înscris pentru a susține proba scrisă la limba și literatura română. Dintre aceștia, 3.349 au fost prezenți, iar 116 au lipsit.

Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut de prezentat relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda și de conceput un text argumentativ despre activităţile extraşcolare în educaţia cinematografică. La subiectele pentru profilul real, elevilor li s-a cerut să caracterizeze un persoanj dintr-o operă a lui Liviu Rebreanu sau Ioan Slavici și să comună un text argumentativ despre rolul comunicării într-o echipă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.