Furtuna a distrus mașini și a blocat circulația pe E85

de | 29/06/2017 | Actualitate, Local

Furtuna de joi după-amiază a provocat distrugeri importante în municipiul Roman, în mai multe zone. Joi, 29 iunie, în doar câteva minute, trei mașini au fost distruse, în Parcul Municipal s-au înregistrat mai multe pagube, iar circulația pe drumul european E85 a fost blocată și deviată.

La Biserica Adventistă, pe bulevardul Republicii, un arbore a căzut peste două mașini, una îi aparținea pastorului Bisericii Adventiste și cealaltă unei învățătoare care venise să facă voluntariat în cadrul școlii de vară organizate de reprezentanții acestui cult. La distanță de câțiva metri, un alt abore, cu rădăcina puternic afectatată de trecerea timpului, a căzut peste o Skoda Fabia, mașinii fiindu-i boțită capota, parbrizul spart și strâmbat stâlpul din dreapta față.

Pe  E85, la ieșirea din Roman spre Iași, un stâlp de iluminat public a căzut peste remorca unui TIR, iar traficul auto în zonă a fost blocat. Nu au fost pagube serioase, șoferul de TIR luând decizia să-și continue drumul, după ce pompierii au îndepărtat stâlpul de pe remorcă. Astfel, șoferii care voiau să iasă din oraș au fos redirecționați  de pe strada Ștefan cel Mare pe strada Mihai Viteazu, spre Artera Roman Est.

Peste drum de stâlpul rupt, un copac a căzut pradă furtunii.

Tot un stâlp, dar de lemn, a căzut în apropiere de Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Nicolae”, pe aceeași stradă fiind doborât de furtună și un copac.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat în Parcul Municipal, acolo unde peste zece arbori au căzut peste bănci și peste alei. Printre ei unul de peste 25 de metri lungime și cu o grosime a trunchiului de peste un metru. Alt copac s-a prăbușit peste cabina Poliție Locale, de lângă lac, și a strâmbat-o. Spre diferență de situația înregistrată la sfârșitul lui aprilie, când au fost doborâți de greutatea zăpezii zeci de copaci subțiri, acum furtuna a pus la pământ arbori mari, iar pagubele sunt mai mari.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.