Orașul uitat – Sighișoara: O casă monument istoric din Piața Cetății arată ca o ruină

4

O casă monument istoric din Piața Cetății, situată chiar în inima centrului vechi al Sighișoarei, arată ca o ruină. Înconjurată de case și pensiuni cochete, bine îngrijite, în una dintre cele mai bine păstrate cetăți medievale nu doar din România, ci și din Europa, clădirea din Piața Cetății nr. 11 acoperită de câteva luni de o plasă, semn că ar fi șantier, însă la fața locului nu se lucrează.

Casa cu un etaj din Piața Cetății nr. 11 are patru proprietari și este clădire monument istoric (cod LMI MS-II-m-A-15859). Parterul casei găzduiește un magazin de suveniruri.

Reprezentanții Primăriei din Sighișoara spun că pentru acest imobil a fost întocmit Certificatul de urbanism nr. 88 din 16.05.2017 în scopul „Obținerii autorizației de construire pentru lucrări de reabilitare și restaurare a elementelor de fațadă.”

În așteptarea începerii lucrărilor, casa e acoperită de o plasă de protecție și de schele de lemn.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.