Nu este energie electrică în opt localități din jurul Romanului

27

Vremea extrem de călduroasă a fost însoțită, în județul Neamț, și de fenomene nedorite. Joi seară, o furtună a provocat distrugeri importante în Roman, dar a afectat și mii de locuitori din județ. Aceștia au rămas fără energie electrică, după ce peste mai multe rețele de electricitate au căzut arbori.

Conform Prefecturii Neamț, în dimineața zilei de vineri, 30 iunie, la ora 06.00 se mai înregistrau probleme în ceea ce privește furnizarea energiei electrice în nouă localități din județul Neamț. Astfel, erau nealimentate total localitățile Barticești, Gherăieșii Noi, Botești, Rotunda, Doljești și Buhonca și partial localitățile Tupilați, Săbăoani și Grințieș.

”Problemele au apărut ca urmare a furtunii din seara zilei de joi dar și de noaptea trecută. Au fost rupte conductoare de medie tensiune și mai mulți copaci au căzut peste rețelele electrice. S-a intervenit și pe parcursul nopții pentru remedierea defecțiunilor iar acțiunile în teren ale echipelor Delgaz Grind continuă. Ne dorim ca în cel mai scurt timp toate localitățile afectate să fie realimentate cu energie electrică.”

prefectul Vasile Panaite

Vineri, la ora 06.00, erau nefuncționale 27 de posturi de transformare care deservesc 3.397 consumatori. Punctul critic s-a înregistrat joi, în jurul orei 22,00, atunci când 20 localități erau nealimentate cu energie electrică, fiind afectați peste 13.000 consumatori.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.