Orașul uitat – Un bloc cu patru etaje ar putea apărea în zona protejată Mihai Eminescu, vizavi de casa Henrieta Delavrancea, monument istoric. Cum a fost distrusă zona în ultimii 15 ani

12

Un bloc cu patru etaje ar putea apărea în zona protejată Mihai Eminescu, pe bd. Mihai Eminescu nr. 198, aproape de intersecţia cu strada Toamnei, potrivit unui plan urbanistic zonal ce va fi discutat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Vizavi se află o casă monument istoric, realizată de celebra arhitectă Henrieta Delavrancea, iar pe strada Mihai Eminescu se află nu mai puţin de 11 clădiri clasate în lista monumentelor istorice. Din păcate, în ultimii 15 ani, zona a fost distrusă sistematic: clădirile vechi au fost lăsate în paragină, mutilate sau demolate, în loc au apărut blocuri cu până la 8 etaje, iar trotuarele sunt sufocate de maşini.

Update: proiectul a fost adoptat!

Potrivit planului urbanistic zonal publicat pe site-ul Primăriei Capitalei, iniţiatorul documentaţiei, Samuel Caraian, doreşte să construiască pe terenul de circa 370 mp, de pe strada Mihai Eminescu nr. 198, un bloc cu subsol, parter şi 4 etaje. Elaboratorul Planului Urbanistic Zonal este biroul Zamfirescu Arhitectură şi Urbanism – arh. Ana-Maria Zamfirescu.

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/20_20170630.pdf

Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti a dat aviz favorabil pentru această construcţie pe 10 februarie 2016.

.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.