Primar nemțean vizat de ANI

de | 03/07/2017 | Administrație, Județean

Un alt primar din județul Neamț a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre primarul comunei Dochia, iar vina lui este că a semnat pentru a-și acorda un spor la salariul de bază. Iulian Gheorghe Ciubotaru este acuzat de conflict de interese administrativ. Conform inspectorilor ANI, în perioada exercitãrii mandatului de primar, Ciubotaru a semnat sau avizat cinci acte administrative care au produs un folos material pentru sine și unui spor pentru condiții vătămătoare de până la 15% din salariul de bază.

În art. 76 din Legea nr. 161/2003, se arată că „primarii și viceprimarii (…) sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispozițiile emise cu încălcarea obligațiilor prevăzute la alin.(1) sunt lovite de nulitate absolută.”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.