Schimbări pentru examenul pentru permis. Dar nu la Neamț

de | 03/07/2017 | Județean, Social

De luni, 3 iulie, regulile pentru susținerea examenului auto s-au schimbat. Codul Rutier conține o prevedere ce a stabilit că, pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare trebuie să se instaleze pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice.

Tehnica necesară ar trebui să fie pusă la dispoziție de reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamț (serviciu subordonat Prefecturii). Dar reprezentanții Prefecturii Neamț au precizat că nu au primit nici normele de aplicare și nici tehnica de înregistrare. Așa că, cel puțin deocamdată, pentru candidații din județ nu se va schimba nimic.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.