Premieră în Educație: manualele școlare noi ar veni la timp

de | 06/07/2017 | Educație, Național

Elevii care intră în clasa a V-a din toamnă ar avea șansa să înceapă noul an școlar cu manuale noi pe bancă. Această serie de elevi a avut cel mai mult de suferit din cauza reformei în învățământ, la fiecare început de an școlar fiind nevoie ca elevii să învețe programa nouă după manuale vechi, iar licitațiile pentru manualele noi să fie mult întârzâiate, din diferite motive. La începutul ședinței de Guvern de joi, 6 iulie, premierul mihai Tudose a cerut ministrului Educației să aibă în vedere acest lucru.

Domnule ministru Pop, credeți că e vreo șansă să fim primul guvern în ultimii zece ani, sau cât or fi, care să nu mai aibă pe 15 septembrie celebrul scandal al manualelor care nu sunt când începe anul?

premierul Mihai Tudose

Conform ministrului, licitația pentru manuale este în desfășurare, iar peste o lună se vor decide și modelele de manuale.

Avem, în momentul de față, licitația în desfășurare. Exact astăzi se încarcă pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice toate cele 119 proiecte de manuale școlare pentru clasa a V-a. În rest, toți copiii au retipărirea rezolvată. În 11 septembrie avem manualele pentru copiii de clasa a V-a, pentru că discutăm de 151.950 de elevi care vor începe clasa a V-a pe noua programă școlară. Evident, la începutul lunii august vom avea o consultare publică și o întâlnire la nivelul guvernului, pentru că atunci se va decide ce manual va merge la fiecare profesor din învăţământul preuniversitar. Avem bani inclusiv pentru formarea dascălilor pentru noile manuale școlare, aşa că nu este nevoie la rectificarea bugetară pe acest capitol de sume suplimentare, important e să ne mobilizăm la nivelul ministerului, lucru pe care îl vom face. În 11 septembrie pentru prima dată, aşa cum am spus, să avem manualele pe noile programe şcolare pentru copii de clasa a V-a, care, să nu uităm, din cinci ani de zile au avut tot timpul probleme atunci când au început şi la clasa premergătoare, şi a I-a, şi II-a, şi a III-a, şi a IV-a.”

Liviu Pop, ministrul Educației

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.