Loc de joacă cu gard de doi metri

de | 10/07/2017 | Administrație, Local

Un loc de joacă trebuie să fie o oază de bucurie, veselie și încântare, strigăte de copii și multe activități distractive. Locul de joacă de pe strada Smirodava, aproape de interesecția cu Aleea Tudor Vladimirescu, nu oferă deloc o imagine idilică. O spun romașcanii care locuiesc în apropiere și care au cerut de mai multe ori Primăriei să ia măsuri. După mai multe rânduri de discuții, administrația locală spune că a găsit soluția pentru acel spațiu.

Decizia care s-a luat acolo în zonă a fost amenajarea uni parc modern, pe locația deja existentă, aceea dinspre strada Smirodava. Este soluția cea mai potrivită în acest moment, dar vom face o serie de modificări la acel spațiu de joacă, pentru a se preta tuturor locuitorilor din zonă. Vom înălța gardul la doi metri, vom încuia acest spațiu de joacă, vom preda cheia la asociația de proprietari cu obligativitatea respectării orelor de repaus. Mai mult decât atât, vom moderniza acest spațiu de joacă și vom monta chiar și acel covor de protecție, cum este și în Parcul Municipal. Și, de asemenea, îl vom și extinde puțin, în sensul în care știți că, acolo, datorită unui capac de canalizare s-a tăiat, oarecum, puțin din el, vom mai câștiga încă 25 de metri pătrați în condițiile în care îl vom închide perfect.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Edilul susține că va fi nevoie de un gard atât de înalt pentru a preîntâmpina pe timpul serii escaladarea gardului de către persoane rău-intenționate.

Avem acolo, în zonă, deja montată și o cameră de luat vederi și am luat decizia ca după-amiaza să avem și un polițist local prezent în zonă. Sunt foarte multe reclamații legate de anumiți cetățeni dintr-o altă zonă a orașului care vin acolo. Practic, aceea este și nemulțumirea celor din zonă, că nu se pot juca acolo, din cauza unor alte persoane care sunt certate cu bunul-simț. Eu n-am nicio problemă, toți copiii să vină să se joace în acel parc, însă trebuie să respecte viața din comunitate și trebuie să-i respecte și pe ceilalți. Tocmai de aceea am și spus: toleranță zero față de cei care consumă băuturi alcoolice, care fumează sau mănâncă semințe în spațiile de joacă.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Printre cei care au făcut sesizări către administrația locală sunt cetățeni care susțin că nu se pot odihni din cauza tinerilor care stau pe băncile de la locul de joacă după ora 22.00, mănâncă semințe, beau, fumează și vorbesc urât. Prin urmare, locul de joacă va fi închis, pe timp de vară, în jurul orei 21.30.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.