Multe note modificate la bacalaureat

de | 10/07/2017 | Educație, Județean

Luni, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la examenul de bacalaureat, adică rezultatele după contestații. Peste 1.000 de texe recorectate ca urmare a depunerii unei contestații au fost notate cu notă în favoarea elevilor.

Au fost depuse 1.597 de contestații la nivelul întregului județ (din 3.499 de elevi prezenți la acest examen), ceea ce înseamnă, în medie, că unul din 2,5 elevi a fost nemulțumit față de cel puțin una dintre notele primite. Cele mai multe contestații, aproximativ 900, au fost depuse la limba și literatura română. Contestațiile au fost soluționate, în mare măsură, în favoarea canditaților: 1.062 de teze au fost modificate prin mărirea notei, pentru 108 teze nota a rămas nemodificată, iar în alte 427 de situații nota finală a fost mai mică.

Trebuie luat în considerare și faptul că, începând din acest an, regulamentul de desfășurare a examenului de bacalaureat prevede ca, în cazul unei contestații să se dea nota reală, să nu țină cont de pregul de 50 de sutimi. Fapt care a dus la un număr mai mare de note modificate. Ce să spun? Procentul ne bucură, 74,51% este un procent bun (n.r. – 2.607 elevi care au promovat și 888 de elevi care nu au promovat).”

prof. Viorel Stan, inspector general Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat urmează o nouă etapă cu multe emoții: admiterea la facultate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.