Parcări sau acces pentru autospeciale?

944

Concesionarea unor locuri de parcare pentru parcări rezidențiale în centrul orașului, în zona blocului 14 de pe strada Libertății, chiar lângă biserica ”Sfinții Voievozi”, este subiectul unor discuții între proprietari, asociația de proprietari și autorități. În timp ce proprietarii vor locuri de parcare pentru mașinile personale, asociația de proprietari atrage atenția asupra faptului că mașinile de intervenție, cum ar fi ambulanțele sau mașinile de pompieri, nu au loc pentru a ajunge la o eventuală urgență. De altfel, a lăsa o cale de acces pentru autospeciale reprezintă o obligație legală.

Articolul 25 din Regulamentul General de Urbanism arată:

”(1) Autorizarea executării construcţiilor este permisă numai dacă exista posibilităţi de acces la drumurile publice, direct sau prin servitute, conform destinaţiei construcţiei. Caracteristicile acceselor la drumurile publice trebuie sa permitã intervenţia mijloacelor de stingere a incendiilor. (2) În mod excepţional se poate autoriza executarea construcţiilor fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1), cu avizul unităţii teritoriale de pompieri.”

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț susțin că vor verifica situația.

Am primit o sesizare și vor merge colegi la fața locului pentru a face verificări și a vedea dacă s-au respectat prevederile legale pentru accesul autospecialelor.”

Adrian Rotariu, purtător de cuvânt ISU Neamț

De la nivelul administrației publice locale, entitatea care a organizat licitația pentru locurile de parcare, lucrurile sunt clare

Este o alee pe care o autospecială poate avea acces. Nu e mult spațiu de manevră, dar se poate intra. Primăria Roman caută soluții pentru a identifica și alte spații care să poată fi amenajate ca parcări rezidențiale, fiindcă la licitația organizată pe data de 6 iulie au fost concesionate toate locurile de parcare scoase la licitație, iar locatarii din zonă care nu au câștigat ne-au cerut să le oferim alternative.”

Claudia Matei, consilier personal al primarului

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.