În cazul avariei de la piață, Primăria caută dreptate în instanță

de | 11/07/2017 | Administrație, Local

Avaria la magistrala de apă care a lăsat, în luna iunie, romașcanii fără apă la robinete pentru o zi întreagă, nu este un subiect închis pentru administrația locală. După ce a fost acuzată de Prefectura Neamț că a încălcat legea la momentul construirii parcării etajate, Primăria Roman vrea să demonstreze contrariul în instanță.

În spatele raportului Prefecturii a stat un raport al Inspecției de Stat în Contrucții. Inspectorul care a redactat acel raport a avut o atitudine… eu pot să-l înțeleg, la nivel uman, pentru presiunile la care a fost supus. Sunt persoane care cedează mai ușor psihic, această persoană a cedat. Eu, până la urmă, să știți că acest raport l-am contestat la instanța de contencios-administrativ și vom aștepta ca instanța să-și spună cuvântul, tocmai pentru a arăta adevărul romașcanilor.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

În zona unde a avut loc avaria nu s-a reparat trotuarul, deși a trecut mai bine de o lună de la acel incident. Șeful administrației locale susține că ApaServ a contactat un expert din Iași, care a venit și a studiat problema acestei magistrale și care, după ce va corela cele văzute la fața locului cu alte documente de la ApaServ și de la PRimăria Roman, va o feri soluția pentru amplasamentul magistralei de apă.

Despre avaria de la Piața Centrală, înRoman.ro a mai scris:

Parcarea etajată de la piață inundată de o conductă fisurată

Director general ApaServ: „De vină a fost vechimea de peste 50 de ani a conductei. Nu se poate interveni în secunda doi, iar Romanul nu are sectorizare funcțională”

Corpul de control al prefectului verifică ApaServ și construcția parcării etajate de la Piața Mare. Lucian Micu: „Îl așteptăm cu drag”

Scandalul țevii sparte continuă: Prefectura Neamț versus Primăria Roman

Prefectura Neamț versus Primăria Roman: repriza a doua

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.