Vremea a luat-o înaintea meteorologilor

173

Vremea a luat-o înaintea prognozelor emise de metorologi. Marți, 11 iulie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) ne anunța că trebuie să ne pregătim umbrelele pentru miercuri și joi și că este posibil ca ploile să vină la pachet și cu vijelii și grindină.

În fapt, însă, ploaia s-a abătut asupra județului încă de marți după-amiază. A plouat aproximativ 30 de minute, dar nu au lipsit grindina și vântul puternic. Iar efectele imediate au fost două curți inundate pe strada Islazului din Roman, o curte și o hală industrială inundate pe strada Bogdan Dragoș, doi arbori căzuți pe carosabil în Roman și un arbore căzut pe carosabil pe DN 15D, în Gâdinți, 4.115 consumatori nealimentați cu energie electrică în zona Piatra-Neamț.

Informarea meteorologică pe care a emis-o ANM este valabilă în toată țara, pentru perioada 12 iulie, ora 12.00 – 13 iulie, ora 23.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și izolat 35…45 l/mp. Astfel de manifestări se vor semnala miercuri, 12 iulie, îndeosebi în nordul, estul și centrul țării, precum și în zona montană, iar în noaptea de miercuri spre joi (12 spre 13 iulie) mai ales în regiunile vestice. Pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în nordul, centrul și estul teritoriului.

Prognoza meteo pe următoarele șapte zile o puteți citi aici.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.