Multe probleme în județ din cauza vremii

de | 12/07/2017 | Actualitate, Județean

Vara din acest an se dovedește a fi destul de capricioasă. Dacă în prima parte a zilei este caniculă, după-amiază vine cu furtuni, ploi torențiale și chiar grindină. Iar efectele se observă imediat. Pompierii au fost printre cei mai solicitați în aceste zile cu vreme capricioasă. Ziua de miercuri, 12 iulie, nu a făcut excepție.

Din cauza fenomenelor meteo periculoase am avut mai mulți copaci căzuți, în zona Bicazului spre Poptoci, au căzut pe drumul național, în zona Bicaz spre Secu, la fel. Au fost fire electrice căzute în comuna Gâdinți, s-a anunțat furnizorul de energie electrică pentru întreruperea energiei. Un alt copac căzut a fost în comuna Făurei, a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Făurei. Două incendii care s-au produs din cauza trăsnetelor; am avut un incendiu în comuna Hangu, la o claie de fân, care era pe un deal. Am avut și-acolo un echipaj care s-a deplasat pentru localizarea și lichidarea inendiului și a mai fost un incendiu în comuna Pipirig, satul Dolhești, la un grajd de animale, tot din cauza unui trăsnet.”

sublocotenent Adrian Rotariu, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț

Miercuri după-amiază, potrivit informațiilor furnizate de Delgaz Grid la dispeceratul ISU Neamț, se înregistrau 37 de localități nealimentate cu energie electrică, respectiv Cordun, Horia, Trifești, Secuieni, Săbăoani, Pildești, Tețcani, Gherăești, Botești, Tîrgu Neamț, Agapia, Văratec, Grumăzești, Săcălusești, Topolița, V. Seacă, Bălțătești, Crăcăoani, Oglinzi, Răucești, Brusturi, Drăgănești, Ungheni, Groși, Vânători, Nemțișor, Leghin, Pipirig, Dolhești, Mănăstirea Neamț, Timișești, Dumbrava, Gârcina, Almaș, Negrești, Poiana, Trei Fântâni. Erau nealimentate opt linii electrice și parțial alte trei linii, cu 267 posturi de transformare, fiind afectați 21.585 consumatori.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.