Peste trei milioane de lei pentru sportul romașcan

de | 12/07/2017 | Local, Sport

Direcția din cadrul Primăriei municipiului Roman care se ocupă de cluburile și bazele sportive din oraș are la dispoziție un buget de 3,2 milioane de lei. Suma se împarte între fotbal, handbal, box și tenis de câmp. Administrația locală a alocat acest buget pentru activitatea sportivă din oraș, dar nu este exclusă o suplimentare a fondurilor, dacă rezultatele vor justifica solicitările.

Pentru că activitatea sportivă nu mai este sub o formă juridică de ONG, Consiliul Județean nu va mai participa financiar la susținearea sportului romașcan. Cel puțin nu în forma în care se făcea acest lucru până acum. Sunt, însă, parteneri privați care au rămas la fel de implicați ca și în anii trecuți.

În trecut, prin acele proiecte de finanțare a ONG-urilor, a activităților asociațiilor sportive, am apelat în trecut la Consiliul Județean. În acest an, fiind o structură nouă, în subordinea primăriei, nu mai este eligibilă pentru acest tip de finanțare. În momentul de față, Arcelor Mittal este în sprijinul activității sportive de la Roman, tot ce înseamnă utilitățile pe care le avem aici sunt suportate de către Arcelor Mittal.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

În ceea ce privește investițiile în bazele sportive, acum se lucrează pentru finalizarea lucrărilor de la stadionul Constantinescu Nehoi, iar stadionul Moldova mai are de așteptat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.