Metoda ”accidentul” nu a funcționat la Moldoveni – o femeie de 50 de ani nu s-a lăsat impresionată de problemele ”fratelui”

de | 17/07/2017 | Actualitate, Rural

O femeie din Moldoveni nu s-a lăsat păcălită de metoda ”accidentul”, deși persoana care a încercat s-o înșele s-a dat drept fratele său. S-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, când femeie de 50 de ani a primit un apel pe telefonul fix. De la celălat capăt al firului, o voce bărbătească s-a recomandat a fi fratele femeii. El a zis că a făcut un accident cu victime și că are nevoie de 30.000 de lei pentru a scăpa de dosarul penal. Femeia nu s-a lăsat înșelată și imediat a anunțat oamenii legii depre apelul primit.

Ca urmare a sesizării, o echipă operativă din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Români s-a deplasat în zonă, fiind identificate pe raza localității Moldoveni două persoane suspecte. S-a procedat la legitimarea acestora, un bărbat de 34 de ani, din Dumbrava Roșie și o tânără de 26 de ani, din Piatra Neamț, care se deplasau cu un autoturism condus de bărbat. Polițiștii au preluat persoanele pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciunea rezonabilă că acestea urmau să preia banii de la persoana vătămată. Cercetările sunt continuate pentru tentativa de săvârșirea a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul și în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora. Având în vedere perioada premergătoare a concediilor și a faptului că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă în țară, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația. Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele… implicate în accidentul rutier.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

În cazul unui accident nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident are două variante de soluţionare: fie depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, fie înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicați în eveniment şi nici nu solicită sume de bani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.