Puțini antreprenori nemțeni în programul Start-Up Nation

de | 18/07/2017 | Economic, Județean

Start-Up Nation, programul lansat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, înseamnă 87 de afaceri noi în județul Neamț. Sunt puține, comparativ cu județele fruntașe, dar viitorii antreprenori vor avea parte de condiții flexibile pentru dezvoltarea planului de business.

Pentru programul Start-Up Nation au fost 207 antreprenori din Neamț care au vrut finanțare de la stat, dar numai 87 vor primi banii pentru dezvoltarea afacerii, iar celelalte 120 de planuri așteaptă o nouă șansă, aceste cifre situând județul Neamț pe locul 31 la nivel național. Cei care au reușit să prindă această oportunitate vor avea și posibilitatea de a primi un credit avantajos.

Negociem în acest moment cu partenerii condițiile finale fiindcă acest credit punte pe care îl vom acorda va fi total diferit de tot ce-a fost până în acest moment. Beneficierii care intră la finanțare nu vor fi obligați, sub nicio formă, să garanteze cu bunuri personale, cum s-a întâmplat în anii trecuți. Toți cei care vor avea acordul de finanțare semnat vor putea merge la partenerul de implementare. În baza acestui acord va exista un termen, între o săptămână și două, pentru a primi direct acea sumă în cont, pentru ca cei care au acordul de finanțare să poată să și înceapă implementarea proiectelor într-un termen cât mai scurt. Urmează, în aceste zile, să negociem comisioanele și dobânda pentru toți cei care vor să aplice pentru creditul punte. Și în acest fel, sunt convins că vom reuși ajungem la niște condiții mult mai bune și mai atractive în comparație cu o situație în care cei care au finanțarea să se ducă și să-și negocieze condițiile fiecare în parte.”

Ilan Laufer, ministrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (sursa: startupcafe.ro)

Programul Start-up Nation acordă susținere financiară de câte 200.000 de leipentru 10.000 de firme. Bugetul total alocat pentru 2017 este de 1.713.798 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.