Consiliul Județean scade tariful la gunoi

de | 20/07/2017 | Administrație, Economic, Județean

Consiliul Județean Neamț va supune atenției consilierilor județeni, în ședința extraordinară de vineri, 21 iulie, un proiect de hotărâre privind diminuarea tarifului pentru gunoi. Această diminuare reprezintă o consecință a eliminării (până în 2019) a taxei de mediu de 80 de lei/tonă dusă la depozitul de deșeuri. Această taxă de mediu a fost instituită de Ministerul Mediului și a fost virată în contul Fondului pentru Mediu. de la 1 iulie, Guvernul a hotărât să proroge această taxă până în ianuarie 2019.

În consecință, și tariful pentru groapa de gunoi de la Girov trebuia modificat. Conform proiectului de hotărâre, noua valoare a tarifului pentru activitatea de eliminare a deșeurilor la depozitul de la Girov va fi de 59,20 de lei/tonă, inclusiv TVA. Până la data aprobării acestui nou tarif, scăpat de taxa de mediu, este în vigoare tariful adoptat de Consiliul Județean în luna februarie, în valoare de 154,51 lei/tonă.

Pentru ca tariful diminuat să fie aplicat și la Roman va trebui ca și consilierii locali să se reunească în ședință pentru a aproba noile valori.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.