Cel mai mare proiectil din județ, descoperit la Munteni

63

Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat marți, 25 iulie, în jurul orei 9.15, prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în satul Munteni, comuna Văleni, au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate.

La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Văleni, care au ridicat un proiectil exploziv de calibru 152 milimetri, fiind cel mai mare proiectil care a fost descoperit până acum în judeţul Neamţ. Proiectilul descoperit provine din Al Doilea Război Mondial și a fost preluat de echipa pirotehnică în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperit în curtea proprie, de un bărbat de 44 de ani din localitate, în timp ce efectua săpături pentru amenajarea unei anexe. Pirotehniştii ISU au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 60 de metri pătrați şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.