Cel mai mare proiectil din județ, descoperit la Munteni

de | 26/07/2017 | Actualitate, Rural

Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat marți, 25 iulie, în jurul orei 9.15, prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în satul Munteni, comuna Văleni, au fost decoperite elemente de muniţie neexplodate.

La locul intervenției s-au deplasat doi subofițeri cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice şi un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Văleni, care au ridicat un proiectil exploziv de calibru 152 milimetri, fiind cel mai mare proiectil care a fost descoperit până acum în judeţul Neamţ. Proiectilul descoperit provine din Al Doilea Război Mondial și a fost preluat de echipa pirotehnică în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii.

proiectil obuz neexlodat 3

Elementul de muniţie neexplodată a fost descoperit în curtea proprie, de un bărbat de 44 de ani din localitate, în timp ce efectua săpături pentru amenajarea unei anexe. Pirotehniştii ISU au verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 60 de metri pătrați şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.