Emilia Țuțuianu, decorată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei

de | 31/07/2017 | Cultură, Județean, Religie

Emilia Țuțuianu, bibliotecar al Bibliotecii Municipale ”George Radu Meliodon” Roman,  a primit distincția ”Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”, adică decorația cea mai înaltă oferită de Mitropolia Moldovei și Bucovinei unei persoane pentru merite culturale.

Centrului Cultural Spiritual Varatec Emilia Tutuianu premiata de Ioachim Bacaoanu

Această distincție primită de Emilia Țuțuianu reprezintă rezultatul unei inițiative din urmă cu câțiva ani, de realizare a unui centru cultural-spiritual. Acest centru se află la Mănăstirea Văratec și a fost inaugurat sâmbătă, 29 iulie, în prezența mai multor reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, iubitori de cultură și spiritualitate.

Cei care au tăiat panglica Centrului Cultural Spiritual Văratec au fost Dianu Sfrijan – ctitorul obiectivului, Emilia Țuțuianu – inițiatoarea proiectului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prefectul Vasile Panaite.

Centrului Cultural Spiritual Varatec Dianu Sfrijan premiata de Ioachim Bacaoanu

Dianu Sfrijan, ctitor Centrul Cultural Spiritual Văratec

Mă bucur de acest vis devenit realitate, înființarea unui centru cultural lângă mănăstire. Un gest care să vorbească despre soția mea plecată prematur. Datorez doamnei Emilia Țuțuianu, sora mea de suflet, ideea de a crea un centru la Văratic. Cred că am făcut o alegere minunată. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, maicii starețe Iosefina Giosanu și maicilor de la mănăstire. Mulțumesc și constructorilor care au zidit piatră pe piatră acest edificiu. Este minunat când întâlnești oameni cu care te poți înțelege doar din priviri. Tuturor celor care vor păși pragul Centrului Cultural Spiritual Văratic le doresc să devină mai buni, mai drepți, iubitori de valori culturale și, poate, puțin mai fericiți.”

Dianu Sfrijan, ctitor Centrul Cultural Spiritual Văratec

Pe lângă distincția primită de Emilia Țuțuianu, ctitorul Dianu Sfrijan a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ”Crucea Moldavă”, dar și titlul de cetățean de onoare al comunei Agapia.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.