Iulian Bulai: ”Domnule Leoreanu, forțați nota și degradați instituția cetățeanului de onoare”

de | 31/07/2017 | Local, Politică

Proiectul de  hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare fostului primar al municipiului Roman și actualului deputat Laurențiu Leoreanu, a ajuns în atenția opiniei publice naționale. Site-ul adevărul.ro a găzduit o opinie a deputatului USR iulian Bulai.

Parlamentarul USR critică proiectul de hotărâre și susține că timpul este cel care trebuie să decidă dacă Laurențiu Leoreanu merită sau nu acest titlu.

Cu toate că a avut o contribuţie majoră în dezvoltarea municipiului Roman, domnul Leoreanu nu este nici om de cultură, nici sportiv şi nici om de afaceri, ci fost primar al municipiului eliberat din funcţie acum 6 luni, actual deputat şi vicepreşedinte PNL. Aşadar, despre ce onoare vorbim? Personal, mi se pare o absurditate ca fiind preşedinte PNL Roman, deci lider peste consilierii locali care formează majoritatea în Consiliul Local Roman, să devii cetăţean de onoare cu votul CL. Eu cred altceva, că domnul Leoreanu a cerut personal să fie numit cetăţean de onoare, nu a putut cât a fost primar şi o face acum prin metoda aceasta. Domnule Leoreanu, forţaţi notă şi degradaţi instituţia cetăţeanului de onoare.”

Iulian Bulai, deputat USR

Articolul integral îl puteți citi pe adevărul.ro.  Reamintim că proiectul de hotărâre prin care Laurențiu Leoreanu este propus pentru a fi cetățean de onoare al municipiului Roman se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare de luni, 31 iulie. În decembrie 2016, beneficiile unui cetățean de onoare au fost înmulțite, în urma unui proiect de hotărâre inițiat de primarul de atunci – Leoreanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.