Elevii de 10 vor primi bani de la Guvern și de la Primărie

de | 09/08/2017 | Educație, Local

Absolvenții care au obținut media 10 la evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a și la examenul național de bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate.

Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi, 9 august, de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la evaluarea națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat.

Administrația locală de la Roman a luat-o înaintea Guvernului României și a decis, încă de la sfârșitul lunii trecute, să premieze elevii de zece. Astfel, prin hotărâre de Consiliu Local, s-a decis ca cei trei elev din Roman care au luat 10 la evaluarea națională să primească câte 1.000 de lei.

La nivel național, vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a și 497 de absolvenți de clasa a VIII-a.

 

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.