Ce spune ApaServ despre laptele praf pe care îl achiziționează

de | 10/08/2017 | Economic, Județean

Fostul candidat USR la Primăria municipiului Roman, Radu Samson, a publicat în spațiul social media o serie de achiziții publice directe pe care compania județeană ApaServ le-a efectuat pe parcursul anului trecut. În total, este vorba despre o cantitate de 5.147 de kilograme de lapte praf, achiziționată într-un interval de un an și jumătate, costul total ridicându-se la 159.557 lei.

Știe cineva ce face compania ApaServ cu atâta lapte praf? Ca termen de comparație, multe spitale din țară cumpără lapte praf sub 20 lei/kg. Tot prin sistemul electronic de achiziții publice. De exemplu, Spitalul Orășenesc ”Sf. Dimitrie” Tîrgu Neamț a achiziționat, în data de 7 august 2017, lapte praf cu 18,5 lei/kg.”

Radu Samson, vicepreședinte USR Neamț

Reprezentanții ApaServ au explicat că laptele praf este acordat lunar celor care lucrează în condiții grele, conform legislației în vigoare.

Compania Județeană Apa Serv SA este obligată să asigure o cantitate de 1,5 kg de lapte praf/ salariat/ lună pentru unele meserii și locuri de muncă. Pentru locurile de muncă și meserii din cadrul sectoarelor canal, epurare, laboratoare, conducători auto-voma și vidanja și îngrijitori clădiri se acordă alimentație de protecție. Numărul celor care beneficiază de alimentație de protecție este de 177 salariați.”

Petcu Movilă, director general ApaServ

Discuția în spațiul public a continuat mai ales din cauza prețului și mai puțin din cauza cantității, ApaServ contractând lapte praf 26% cu prețul de 31 de lei fără TVA de la firma Theba Comp SRL, societate care aparține omului de afaceri romașcan Petrică Căpraru.

Prețul menționat de 15,5 lei/pungă de 0,500 kg, este cel publicat de operatorii economici în catalogul electronic din SEAP în ziua în care s-a făcut aprovizionarea din SEAP, pentru produsul lapte praf 26%, ambalat la 0,500 kg. Cantitatea la care faceți referire, respectiv 5.147 kg, reprezintă cantitatea aprovizionată și distribuită salariaților în anul 2016 (2.892 kg) , iar pentru 2017 ( 2.255 kg, pentru trei trimestre). În prezent folosim ca alimentație de protecție “Laptele praf 26% , S.T.30-200, România C17 CE”, aprovizionat de la SC Theba Comp SRL.”

Petcu Movilă, director general ApaServ SA

Cantitatea de lapte praf aferentă fiecărui salariat se acordă trimestrial.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.