Doinel Grumezescu: „Duminică este sărbătoarea oamenilor, nu a politicienilor”

de | 11/08/2017 | Actualitate, Administrație, Rural

Locuitorii comunei Bozieni vor petrece duminică, 13 august, la ziua comunei. Este un eveniment de tradiție dar care, în ultimii cinci ani, a mers pe același format-cadru. Primarul Doinel Grumezescu spune că nu poate renunța la această sărbătoare care face parte din tradiția comunei, împreună cu alte două evenimente de peste an: festivalul de datini de la Anul Nou și pomenirea eroilor, la Înălțare.

Bozieni primar Doinel Grumazescu 5987

Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni

Țin la aceste tradiții tot timpul, pentru că sunt tradițiile satului românesc și ale comunei. De data acesta debutăm ziua comunei cu activitate sportivă, la ora 9.00, pentru că avem echipă în Liga a V-a, am fost liderul Ligii a V-a mult timp cu echipa noastră; dar avem și competiții de șah. La fotbal premiem locul I cu diplomă, 500 de lei și cupă, locul II primește diplomă, cupă și 300 de lei, iar locul al III-lea primește cupă, diplomă și 200 de lei. La șah, locul I primește 100 de lei, iar locul al II-lea și al III-lea câte 50 de  lei. La ora 12.00 este deschiderea oficială, cu un TeDeum cu toți preoții din cele cinci sate ale comunei – Crăiești, Iușa, Bozieni, Băneasa și Cuci – după care, cuvânt  de deschidere.  Anul acesta este în premieră când nu mai fac cu așa multe oficialități politice. Cred că va fi anul în care vor urca pe scenă doar consilierii locali pentru că, efectiv, lumea e plictisită de discursuri politice, indiferent de care – albaștri, portocalii, roșii – anul acesta voi urca pe scenă doar cu viceprimarul și legislativul local și vom ține un cuvânt foarte scurt. Nu o să vorbesc de realizările comunei, pentru că eu sunt la al șaptelea mandat de primar, deci am 28 de ani de când conduc această comună. Dacă vor veni policieni, ei vor fi primiți fără probleme, dar  este sărbătoarea oamenilor, nu este sărbătoarea politicienilor; nu este nici măcar sărbătoarea primarului.”

Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni

Bozieni primaria 5999

Bozieni, primăria

După alocuționile celor din administrația locală vor urma premierea celor căsătoriți în 1967, adică a celor care împlinesc 50 de ani de căsătorie și premierea celor mai sârguincioși tineri ai comunei.

Avem șapte cupluri, cărora le oferim câte 200 de lei, o șampanie, o diplomă, iar doamnelor câte un buchet de flori. Față de edițiile trecute premiem și copiii merituoși, cu mediile cele mai mari. Le dăm câte o diplomă de merit și câte 100 de lei. Vom premia un copil plecat de la noi din comună, care a stat în centre de plasament și a terminat al treilea Liceul Forestier Piatra Neamț – lui îi vom da o diplomă și 300 de lei, iar consilierul județean Florin Grumezescu îi va da și el un dar, constând tot într-o sumă de bani. Avem tinere talente – Cristiana Pralea și Amalia Șendrea – care debutează cu câteva melodii populare.”

Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni

Bozieni ziua comunei afis 5986

După premierea cuplurilor de aur, a elevilor merituoși, dar și a altor cetățeni care s-au remarcat de-a lungul timpului prin activitatea lor, se va da startul distracției. Pe scena din Bozieni vor urca ansamblul folcloric ”Floriciă de la munte” din Piatra Neamț, Georgiana Axinte, ansamblul folcloric ”Dor Vânătorean” din Tîrgu Neamț, Daiana Vinca și laurențiu Marian, ansamblul folcloric ”Izvoarele Borcutului” din Borca, Manuela Pohoață, formația Festivo Band din Iași și, la final, formația Los Anonimos din Piatra Neamț.

Cheltuielile totale cu organizarea zilei comunei Bozieni se ridică la aproximativ 40.000 de lei, din care 15.000 de lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Neamț. Primarul Doinel Grumezescu susține că, în urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi, inspectorii l-au apreciat pentru modul în care a efectuat cheltuiala bugetară pe acest capitol.

Bozieni ziua comunei 6007

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.