Trei infracțiuni pe zi, la Roman

de | 16/08/2017 | Administrație, Local, Politică

Nicio zi fără treabă pentru oamenii legii. La nivelul municipiului Roman, în zece zile s-au înregistrat peste 30 de infracțiuni. Informațiile au fost făcute publice de senatorul Dan Manoliu, care susține că a făcut demersul după ce mai mulți cetățeni i s-au plâns că au fost victime ale infractorilor.

Conform datelor publicate de Manoliu, în perioada 24 iulie – 03 august, la nivelul Poliţiei Municipiului Roman au fost înregistrate 24 de infracțiuni de furt, patru fapte de tâlhărie și trei infracțiuni de distrugere de auto. Din totalul infracțiunilor de furt, patru au reprezentat sustragerea de bunuri din locuințe, două din societăți comerciale, una din autoturisme și trei din genți.

Dan Manoliu 3879

Dan Manoliu, senator PSD

În doar zece zile au fost înregistrate 31 de infracţiuni în municipiul Roman. Adică, în fiecare zi, trei romaşcani sunt fie agresaţi după o tâlhărire, fie deposedaţi de bunuri pe stradă, fie îşi găsesc autoturismele distruse. O loterie a ghinionului care poate afecta oricând, orice romaşcan. Cel care a fost şeful Poliţiei Locale Roman timp de șapte ani, a fost de curând înlocuit la decizia actualului primar, care spunea că doreşte astfel eficientizarea acestei direcții.Nu ştiu la ce s-a referit primarul Romanului, sper că nu acesta este suflul nou de care ne vorbea atunci. Romaşcanii trebuie să se simtă în siguranţă pe stradă, în parcuri, în pieţe, în mijloace de transport în comun dar şi în propria locuinţă, prin urmare, sper că autorităţile locale vor găsi o soluţie rapidă pentru eradicarea acestui fenomen la Roman.

Dan Manoliu, senator PSD

Primarul Lucian Micu a spus, într-un alt context (inaugurarea unui loc de joacă), că are în plan să reia discuțiile cu Poliția Națională și Jandarmeria pentru a se forma, din nou patrule mixte de patrulare prin oraș.

Lucian Micu conferinta de presa 2291

Avem o normare din partea legiuitorului și nu putem acoperi toate obiectivele din Roman. Din păcate, sunt și alte instituții cu atribuții în domeniu care nu au personal suficient și mă refer aici la Poliția Națională și la Jandarmerie. Eu cred că într-o comunitate trebuie să exite colaborare între aceste instituții și am în plan să reiau discuțiile și să vedem în ce măsură putem reveni la patrulele mixte.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.