Parcarea de la Roman-Vodă va fi modificată

de | 21/08/2017 | Administrație, Local

Parcarea din laterala corpului A al Colegiului Național „Roman – Vodă” va fi reorganizată. Reprezentanții administrației publice locale încep prin organizarea, în acel loc, a Festivalului Meșteșugarilor (eveniment care se va desfășura în perioada 25 – 27 august).

Pentru a evita disconfortul închiderii traficului am luat decizia ca în acest an manifestările să se desfășoare în parcarea de la Roman-Vodă, acolo unde ne propunem să montăm și scena și terasele și să desfășurăm și celelalte activități, tocmai pentru a nu influența traficul în zonă, care este și așa aglomerat în această perioadă a anului și, cu această ocazie, să testăm și pentru viitor ce-ar însemna o astfel de locație. De asemenea, gândesc un proiect și pentru anul viitor, care ar însemna o extindere a acestei parcări și să devină mai generoasă, atât din punct de vedere al traficului auto, dar și ulterior, dacă vom lua decizia să mai organizăm evenimente în această zonă.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

parcare piata Roman Voda 7478

Ar urma să fie retrasate parcările care sunt pe laterala cu Policlinica cu plată, fiindcă pietonii nu prea mai au pe unde merge din cauza mașinilor parcate pe trotuar, dar autoritățile au precizat că se caută soluții și pentru ca două autoturisme să poată circula unul pe lângă celălalt, lucru care acum se întâmplă cu oarecare dificultate.

La întrebarea „dacă spațiul verde va fi afectat?” primarul Lucian Micu a răspuns că „nu va afecta copacii din zonă”.

În proiectul dat în lucru la Direcția Tehnică a Primăriei se va ține cont și de dorința administrației locale ca, în această parcare, în sezonul rece, să funcționeze un patinoar. Din cauza patinoarului, parcarea va fi afectată, în zona dinspre Muzeul de Artă, pe timpul iernii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.