Demersuri pentru un adăpost, în Neamț, al victimelor violenței domestice

de | 23/08/2017 | Județean, Social

În fiecare an, la nivelul județului Neamț sunt reclamate sute de fapte de violență domestică. Reclamarea agresiunilor petrecute în sânul familiei nu este o acțiune agreată de toată societatea, dar tot mai multe victime prind curaj să-i denunțe pe agresori.

Asociația Necuvinete a pornit o caravană prin țară, pentru a promova lupta împotriva violenței în familie. Ajunsă săptămâna aceasta în județul Neamț, caravana „Aripi frânte” este un proiect care vine la un an de la lansarea documentarului cu același nume, un documentar filmat în penitenciarele de femei din România și în care victimele violenței domestice povesteau prin ce au trecut până când, din victime au devenit agresori (click aici pentru a vedea documentarul).

Scopul venirii în Neamț a caravanei ”Aripi Frânte” a fost sensibilizarea autorităților locale pentru alocarea de resurse în vederea redeschiderii unui adăpost pentru victimele violenței domestice.

Alături de Asociația Necuvinte a fost Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, dar și deputatul Iulian Bulai, vicepreședinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați din Camera Deputaților, care a promis că se va alătura demersului Asociației Necuvinte de a pune presiune pe instituțiile publice din Neamț ca la nivelul orașului Piatra Neamț să se redeschidă un adăpost funcțional pentru victimele violenței în familie.

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.