Diaspora, motiv de dispută între parlamentari

de | 24/08/2017 | Local, Politică

Deputatul USR Iulian Bulai acuză reprezentanții Primăriei Roman de partizanat politic. El a scris pe Facebook că a vrut să vină la întâlnirea cu romașcanii din diaspora, dar că participarea i-a fost refuzată, deși un alt parlamentar a fost în sală la respectiva activitate.

Acum o săptămână, consilierul meu suna la primarie să anunțe și participarea mea. În calitate de cetățean și de parlamentar. Mesajul primit a fost că la această întâlnire nu sunt invitați politicieni. Astăzi văd că la întâlnire participă și deputatul Leoreanu. Parcă nu era cu participarea politicienilor, nu? Sau doar cu participarea politicienilor care dau bine pentru partid? Nu am crezut că se merge pe pile și relații și la acest nivel înalt, dar mai ales când vine vorba de întâlniri publice. Cum e cu onoarea domnilor Micu și Leoreanu? Trebuie cumva să am și eu pile să mă declare cineva cetățean de onoare al orașului ca să pot participa la întâlniri publice?

Iulian Bulai, deputat USR

Replica primarului Lucian Micu nu a întârzâiat să apară. Edilul susține că deputatul Leoreanu a fost invitat la întâlnirea cu diaspora în calitate de fost primar, nu în calitate de parlamentar.

Am constatat, cu mâhnire, supărarea manifestată public de deputatul Iulian Bulai, care, așa cum spune, și-a dorit să participe la întâlnire, dar căruia i s-a explicat că nu este una politică. Prezența domnului deputat Laurențiu Dan Leoreanu la acest eveniment vine ca urmare a faptului că acesta a condus orașul în ultimii 9 ani, este legat de Roman prin toată experiența sa profesională și se apleacă asupra problemelor importante ale romașcanilor. Îi amintesc tânărului deputat că la propria sa întâlnire pe care o organizează astăzi pe tema distracțiilor pe timp de noapte în Roman a avut toată deschiderea mea în a-i oferi un spațiu, iar întâlniri cu diaspora a organizat și la propriul cabinet, așa cum este și firesc. Chiar dacă sunt mâhnit, mă bucur că Iulian Bulai s-a întors în România și sper să și facă ceea ce și-a propus pentru Tămășeni, Roman, Neamț și, de ce nu, întreaga Românie.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.