Programul „Bani de liceu” continuă; anul trecut a avut aproape 2.000 de benficiari

de | 29/08/2017 | Economic, Educație, Județean

Elevii de liceu care provin din familii în care venitul lunar brut pe membru de familie nu depășește 150 de lei pot beneficia de un sprijin din partea statului român, în cadrul programului „Bani de liceu”.

Cererea și actele doveditoare pentru acordarea aceste indemnizații trebuie depuse la secretariatul liceului în care învață elevul. De precizat că, la stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepția: alocației de stat, alocației suplimentare pentru familiile cu mulți copii, burselor de studii si burselor sociale, precum si a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor.

Depunerea cererilor se face în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, iar rezultatele finale, după efectuarea anchetelor sociale și soluționarea eventualelor contestații, se afișează pe 6 noiembrie. fiecare beneficiar al acestui program va primi o sumă de 180 de lei în fiecare lună.

Banii nu se vor mai acorda, însă, dacă elevul are absențe, primește notă mică la purtare sau este eliminat de la cursuri pentru o anumită perioadă.

În anul școlar 2016 – 2017, 1.823 de elevi din județul Neamț au fost beneficiari ai programului „Bani de liceu”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.