Activitatea școlară a elevilor supravegheată online de părinți

de | 30/08/2017 | Educație, Local

Miercuri, 30 august, Primăria municipiului Roman a găzduit o întâlnire între directorii unităților de învățământ și reprezentanții asociațiilor de părinți din oraș cu fondatorul unei companii ce poate pune la dispoziția directorilor, profesorilor, elevilor și părinților informații în timp real despre procesul educațional.

Contra unei sume anuale, părintele poate avea acces la platforma din cloud și poate afla notele copilului la orice oră și în orice zi.

„Aplicația oferă informații despe note, absențe, oferă rapoarte și statistici despre elevi, clase, materii, calcularea automată a mediilor, permite stocarea de fișiere cu spațiu nelimitat, notarea activității elevilor, interacționarea pe teme, trecerea sau scutirea de absențe, precum și schimburi de mesaje profesor – elev, părinte – director, un istoric al ultimelor modificări aplicate și o librărie – bibliotecă online.”

Alexandru Holicov, investitor

Există două tipuri de pachete – cel de bază, care conține accesul la întreaga aplicație și la suportul tehnic, și ajunge la un cost de 30 de lei pe an de elev și un pachet premium, pentru care contractul se semnează pe cel puțin trei ani, și include dotarea școlilor cu tablete și acces nelimitat la Internet 4G, al cărui preț se stabilește funcție de numărul de elevi și cadre didactice. Toți directorii de unități de învățământ din Roman au primit un chestionar, iar cei interesați să implementeze acest proiect vor primi oferte personalizate, pentru a le discuta cu cadrele didactice din școală, părinții și elevii.

”În calitate de viceprimar și profesor, consider că această întâlnire poate oferi șansele dezvoltării sistemului educațional din Roman, eliminând din birocrație și permițând un contact facil între factorii de decizie asupra activității elevilor, viitorul comunității. În calitate de părinte, posibilitatea de a ști la orice moment ce note, absențe sau activități au desfășurat cei doi copii ai mei la școală mă face nu doar responsabilă, ci și mai implicată și cred că poate crea porți de comunicare și găsirea soluțiilor la problemele copilului meu mult mai facilă. Lunar, plătesc 2 euro pentru ca banca să mă anunțe ce tranzacții s-au făcut cu cardul de salariu, ceea ce mă face să mă gândesc că suma pentru accesul la atâtea informații utile despre copiii mei merită efortul, dar, subliniez, aceasta este o opțiune a fiecărei persoane în parte”

viceprimarul Roxana Iorga

La unele unități de învățământ din oraș s-a dorit, în anii trecuți, folosirea unui catalog electronic, dar experimentul a eșuat. Pe de o parte, din cauza costurilor (care se adăugau la alte costuri, cu alte nevoi ale școlii ce trebuiau acoperite), pe de altă parte pentru că profesorii sunt cei care ar trebui să aloce timp ca să completeze catalogul online cu notele puse la clasă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.