Se lucrează la sensul giratoriu Nord și la statuia ce va fi în mijloc

de | 31/08/2017 | Administrație, Local

Reprezentanții administrației publice locale nu mai dau termene pentru finalizarea sensului giratoriu de la Dedeman. Până acum au fost înaintate mai multe termene pentru terminarea lucrării, dar acestea au fost decalate. La un moment dat, romașcanii au reclamat că nu se mai lucra deloc la acest obiectiv de investiții.

Primarul a explicat că au trebuit efectuate alte tipuri de lucrări și că preferă ca investiția să fie gata mai târziu decât să apară probleme după inaugurare.

Au trebuit deviate cabluri aparținând firmelor de internet, telefonie și așa mai departe, cablurile electrice și, mai nou, era vorba de un rest de conductă de fontă aparținând magistralei de alimentare cu apă a orașului. Era un segment pe care am preferat să îl schimbăm, în ideea de a nu avea probleme deosebite pe viitor. Sunt adeptul lucrărilor de calitate, nu a lucrărilor făcute de mântuială și pe repede-nainte.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Nici statuia domnitorului Alexandru cel Bun, care va fi montată în centrul sensului giratoriu și care este plătită de firma Dedeman, nu va fi gata prea curând. Sculptura statuii este realizată de artistul romașcan Florin Zaharesu. Sculptorul a spus că în ultimul an s-a dedicat mai ales acestui proiect, motiv pentru care nici nu a mai venit la expoziții personale sau de grup cu lucrări de sculptură. Dacă munca pe care o avea de făcut Florin Zaharescu la statuia de 3,40 metri a fost terminată, mai urmează etapa turnării bronzului.

A terminat-o, am vorbit la Arad, să fie trimisă la turnare în bronz. Anul trecut, prin august, am început macheta, schițele, am lucrat destul de bine, destul de ușor și mi-a și plăcut subiectul. Acum e pregătită, e pusă pe niște paleți cu rotile, ca să poată fi încărcată într-un tir și și fie dusă la Arad. Să vedem acolo cât durează, și cei de acolo sunt foarte ocupați. E cea mai bună și cea mai ieftină turnătorie din țară la Arad, toarnă bronzul foarte subțire, printr-o tehnică specială; bronzul se plătește la kilogram și alte turnătorii nu folosesc această tehnică, toarnă un strat mai gros și, atunci, normal că este mai scump. Dar ei au spus că sunt ocupați până în februarie, e posibil ca abia atunci să fie gata lucrarea.

Florin Zaharescu, sculptor

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.