În timp ce „Unirea” așteaptă banii europeni, un cinema privat ar putea funcționa în scurt timp

de | 04/09/2017 | Economic, Local

Un cinematograf privat în Roman are șanse mari de a se realiza înainte ca proiectul care ar readuce la viață cinema „Unirea” să prindă finanțare.

Consilierii locali au adoptat, în cea mai recentă ședință ordinară, planurile urbanistice pentru două investiții în oraș: complexul comercial de pe strada Mihai Viteazu și centrul RMN de lângă policlinică.

Cu aproape o săptămână înainte de ședința ordinară în care s-au aprobat aceste proiecte, a avut loc o dezbatere publică, iar arhitecții care au venit și au prezentat planurile complexului comercial din curtea Umaro au spus că este posibil, ca la ultimul etaj al clădirii ce va fi construită să funcționeze un cinematograf, dacă negocierile proprietarilor afacerii cu firmele din domeniu vor duce la un rezultat pozitiv.

Beneficiarul investește în realizarea acestui ansamblu în funcție de ce chiriași va avea, nu putem spune ce firme vor deschide magazine în acest retail park sau câte vor fi ca număr, fiindcă totul se discută și se negociază. În plus, există clauze de confidențialitate”, a spus un reprezentant al firmei de arhitectură.

În cadrul dezbaterii publice s-a specificat că la ultimul etaj e posibil să fie cinema sau birouri, în funcție de contractele pe care le vor semna investitorii, iar arhitectul-șef al municipiului, Ana-Maria Alexe, a ținut să precizeze că pentru demolarea vechilor hale nu era nevoie de o dezbatere publică prealabilă.

plan Retail Park Roman

E dreptul proprietrului să dispună asupra proprietății lui. Putea să solicite demolarea fără să investească în altceva. Pentru demolare nu era nevoie de dezbatere publică.”

Ana-Maria Alexe, arhitect-șef Primăria Roman

Directorul firmei Umaro a spus că societatea își continuă activitatea și nu este afectată de această investiție.

Noul complex comercial se va desfășura pe o suprafață de 72.458 de metri pătrați, va avea amenajate 826 de locuri de parcare și peste 3.000 de metri pătrați de spațiu verde.

Dacă această investiție pare să prindă contur în cel mai scurt timp, proiectul reabilitării fostului cinema „Unirea” bate pasul pe loc, așteptându-se părarea experților cu privire la eligibilitatea acestuia pentru a primi bani europeni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.