Un prim pas pentru reabilitarea corpului D al CNRV

de | 10/09/2017 | Administrație, Educație, Local

Corpul D al Colegiului Național „Roman Vodă” ar putea fi reabilitat cu fonduri nerambursabile. Primul pas pentru accesarea unui proiect în acest sens a fost făcut vineri, 8 septembrie, de consilierii locali.

Aleșii romașcanilor au adoptat un proiect de hotărâre prin care corpul D, magazia și terenul aferente sunt trecute în administrarea directă a Consiliului Local Roman. Preluarea în administrare se face de la Colegiul Național „Roman Vodă”, cunoscut fiind faptul că, în general, școlile sunt cele care administrează spațiile de cursuri, anexe și terenuri.

Preluarea în administrare reprezintă un pas obligatoriu, fiindcă beneficiarul unui proiect (adică autoritatea publică locală) este cel care trebuie să demonstreze dreptul de proprietate sau de administrare asupra imobilului pentru care se cer fonduri nerambursabile.

Hotărârea adoptată vineri nu înseamnă că nu se vor mai face cursuri în coprul D, ci doar că utilitățile vor fi plătite direct de Primărie și că nu se vor putea organiza activități în acest imobil în afara orelor decât cu aprobarea prealabilă a administratorului actual.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.