De ziua mondială a curățeniei, elevii romașcani vor curăța orașul

de | 19/09/2017 | Local, Social

În fiecare an, pe data de 23 septembrie se sărbătorește ziua mondială a curățeniei. Anul acesta, reprezentanții administrației publice locale vor apela la elevi romașcani de toate vârstele pentru a marca această zi.

Copiii și tinerii vor fi implicați în acțiuni de strângere de gunoaie de pe malul râului Moldova.

Vrem să fie ecologizat malul stâng al râului Moldova, de la Petrom până la Obor. Sunt câteva zone care chiar nu arată bine. Mai ales în zona parcării Lidl, fiindcă în parcare la Lidl nu cred că este coș de gunoi și sunt oameni care aruncă mizerie peste gard. O altă zonă destul de murdară este cea din zona fostului poligon. Am vorbit cu Irina Scorțanu, cea care coordonează activitățile de acest tip la nivelul Primăriei, a luat deja legătura cu școlile și sunt multe echipe de elevi care au răspuns pozitiv acestei inițiative.

Roxana Iorga, viceprimarul municipiului Roman

Realizarea acțiunii stă, însă, sub semnul condițiilor meteo. Dacă vremea nu va fi favorabilă, această activitate va fi reprogramată.

Ziua mondială a curățeniei a fost stabilită, în anul 1993, de Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World. Această zi se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.