Copil „dispărut” la tată

de | 26/09/2017 | Județean, Social

Un copil a plecat de acasă, iar mama a cerut sprijinul polițiștilor pentru a-l găsi. Plecarea minorului de 13 ani a fost sesizată oamenilor legii luni, 25 septembrie. Cătălin plecase în dimineața zilei de luni la școală. Nu s-a mai întors acasă de la cursuri, nu avea telefon mobil, iar mama i-a anunțat dispariția în seara aceleași zile, la Poliția municipiului Piatra-Neamț.

Oamenii legii au început căutările, dispariția minorului a fost comunicată și presei, însă, la mai puțin de 24 de ore de la sesizare, în cursul zilei de marți, 26 septembrie, Cătălin a fost găsit la tatăl său. Părinții lui sunt divorțați și el locuiește cu mama sa. Specialiștii atrag atenția că, în asemenea cazuri, responsabilitatea este a părinților.

Dacă părinții nu comunică între ei, nu se pun de acord asupra unui program de vizitare al copilului, e posibil ca el să aleagă la un moment dat să meargă unde consideră că e mai bine. Doar că acest <mai bine> poate fi folosit ca o armă de părinți, încercând să-l câștige pe copil de partea lor. De multe ori, părinții răsfrâng războiul dintre ei asupra copilului, deși amândoi doresc ceea ce este cel mai bine pentru copil. Rezultatul este că se poate ajunge la situații tensionate.” Elena Chelmuș, psiholog

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.