Ministrul Transporturilor, vizită pe drumul Roman -Vaslui. Autoritățile regionale deja au amânat începerea lucrărilor cu o lună

de | 28/09/2017 | Administrație, Economic, Județean

Starea drumului național DN 15D, tronsonul Roman – limita cu județul Vaslui, a fost motiv de vizită ministerială joi, 28 septembrie. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit să vadă cum arată carosabilul de care se plâng, de ani de zile, cetățenii și autoritățile locale. Acesta a fost însoțit de președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, și de directorul Direcției de Drumuri și Poduri Iași, Ovidiu Laicu.

Mă bucur să fiu aici în calitate de ministru, am mai fost în calitate de turist și am spus că este păcat să nu investim în infrastructura națională, pentru ca să se dezvolte foarte bine și infrastructura turistică. Eu am mai avut discuții și înainte cu domnul președinte referitoare la infrastructura rutieră, atât pe partea de modernizare, cât și de întreținere și am aranjat toate proiectele și sumele de bani înacât să se facă lucrări. Direcțiile regionale au utilaje încă din 2015, acum sunt puse la treabă și lucrările se pot face într-un ritm mai alert decât până acum. Domnul Laicu are absolut tot ce-i trebuie. Eu voi reveni aici pentru a vedea dacă toate lucrările s-au realizat așa cum s-a angajat; pe DN 12C, până la finalul lunii octombrie și apoi acest tronson de DN 15D.”

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Ionel Arsene l-a plimbat pe ministrul Transporturilor pe mai multe drumuri naționale din județ.

Este un semnal important faptul că azi avem în județul Neamț vizita domnului ministru Cuc, căruia îi mulțumesc pentru că am mers pe toate drumurile naționale problematice din județul Neamț și avem asigurări și garanții că vom primi finanțări să reabilităm drumurile naționale.”

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț

Directorul Direcției de Drumuri și Poduri Iași a dat asigurări că lucrările vor începe cât de curând.

Mai întâi va lucra pe drumul național DN 12C, va începe într-o săptămână, după care se va muta cu utilajele aici în zonă. Sperăm ca vremea să țină cu noi. Lucrările pe acești 23 de kilometri până la Crăiești, la limita cu județul Vaslui sunt estimate a dura trei – patru săptămâni. În două-trei săptămâni vom începe aici, avem utilajele pregătite la Vaslui să intervină, bitum, tot ce trebuie.” Ovidiu Laicu, director DRDP Iași

Despre acest tronson de drum, înRoman.ro a scris la sfârșitul lunii august. Atunci, același director Laicu susținea, într-un răspuns scris, că lucrările vor începe la sfârșitul lunii septembrie. Să sperăm că vizita ministerială va fi în măsură să-i stimuleze pe angajații DRDP Iași să fie mai corecți în respectarea termenelor avansate pentru lucrările pe care oamenii din zonă le așteaptă de ani de zile. Mai ales că Răzvan Cuc este primul ministru care vine într-o vizită de lucru pe acest tronson de drum.

 

 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.