Jandarmii vor păzi școlile din județ

de | 01/10/2017 | Actualitate, Educație, Județean

Jandarmii nemțeni vor păzi mai multe școli din județ, așa cum au procedat și anul școlar trecut. Aceștia speră, astfel, să contribuie la scăderea numărului de fapte violente în incinta unităților de învățământ.

Pentru anul şcolar 2017-2018, Jandarmeria Neamţ va avea în vedere şi următoarele aspecte:

  • se va acorda o atenţie deosebită instituţiilor de învăţământ care sunt în responsabilitatea I.J.J. Neamţ, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, stabilindu-se întâlniri cu grupuri de elevi, părinţi şi cadre didactice;
  • abordarea temelor de prevenire în funcţie de specificul grupurilor ţintă (elevi problemă, elevi victime ai unor fapte antisociale, ai discriminării etc.);
  • jandarmii vor fi prezenţi în zona unităţilor de învăţământ, atât pe timpul deplasării elevilor spre şcoală/ casă cât şi pe timpul orelor de curs pentru prevenirea unor posibile fapte antisociale.

De asemenea, Jandarmeria Neamţ, în baza planului teritorial comun, are spre monitorizare 13 unităţi de învăţământ la nivelul judeţului Neamţ, după cum urmează: șapte în municipiul Piatra Neamţ, patru şcoli pe raza municipiului Roman, o şcoală la Tîrgu Neamţ şi una la Bicaz.

În urma centralizării datelor de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ s-a constatat că elevii nemțeni au fost implicaţi în 674 incidente cu violenţă uşoară, dintre care 61 fiind pe linia atentatului la bunuri. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Jandarmeriei Neamț și la care au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar. Aceștia din urmă au arătat că sunt unităţi de învăţământ care nu au asigurată paza cu personal nedidactic şi nici cu personal specializat de la societăţi de pază. De aceea, consideră că este de o importanţă deosebită relaţia de colaborare cu instituţii precum Jandarmeria, Poliţia ori Poliţia Locală.

Anul școlar trecut, jandarmii au desfăşurat peste 130 de acţiuni de prevenire ocazie cu care aproximativ 4000 de elevi au fost alături de jandarmi atât pe timpul orelor de dirigenţie cât şi pe timpul vacanţelor, în taberele organizate în zonele turistice din judeţ.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.