Angajații din Primărie nu vor mai primi sporul pentru condiții vătămătoare de muncă

de | 03/10/2017 | Administrație, Economic, Local

Angajații Primăriei Roman nu vor mai primi sporul pentru condiții vătămătoare de muncă și nici concediul de odihnă suplimentar aferent. Decizia nu este una a administrației locale, deși a trebuit confirmată și printr-o hotărâre de Consiliu Local, act normativ adoptat în ședința de îndată de marți, 3 octombrie.

Eliminarea acestui spor a fost reglementată printr-o hotărâre de Guvern, intrată în vigoare în luna august.

Prin această Hotărâre, Executivul a modificat condițiile de acordare a sporului pentru condiții vătămătoare, astfel încât, în acest moment, nu mai există suport legal pentru a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă pentru personalul din aparatul de lucru al Primarului municipiului Roman, serviciile publice subordonate și aparatul de lucru al Consiliului Local. Potrivit art. 64 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă,” – expunere de motive proiect de hotărâre
Primarul Lucian Micu a spus, însă, că salariile angajaților din Primărie nu vor ava de suferit decât o singură lună.
Această prevedere afectează doar salariile din luna septembrie. Din luna octombrie se va aplica legea unitară a salarizării și veniturile celor care lucrează în Primărie vor fi mai mari, comparativ cu lunile anterioare din acest an.” -Lucian Micu, primarul municipiului Roman
Sporul pentru condiții vătămătoare de muncă a fost aplicat începând cu luna ianuarie 2015 și reprezenta 15% din salariul de bază.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.