PNL strânge semnături împotriva colectării separate a TVA

10

Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL) vor începe o campanie de strângere de semnături împotriva măsurii Guvernului de a colecta taxa pe valoarea adăugată (TVA) într-un cont separat, pe care fiecare firmă va trebui să îl aibă.

Viceprepeședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, a explicat că a vorbit cu reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și că toate semnalele din partea patronilor pe această chestiune sunt negative.

Vom începe de luni, 9 octombrie, o campanie națională de strângere de semnături împotriva split TVA. Ne-am propus să conștientizăm mediul de afaceri despre acest lucru. Dar, în urma întâlnirilor pe care le-am avut și la Roman și la Piatra-Neamț, toți sunt foarte supărați. Ne dorim să strângem cât mai multe semnături pentru a arăta că există o rezistență majoră la această măsură. Vom aduna semnăturile din toată țara și vom merge cu ele către Guvern. Este important să arăți că o măsură pe care vrei să o implementezi nu are susținere populară.

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Parlamentarul romașcan a adăugat că aceasta este o măsură pe care nu o agreează nici mulți dintre social-democrați.

Senatorul Eugen Teodorovici a atras atenția că este o măsură care nu se impune în acest moment, venind cu o propunere introducere a acestui split TVA doar firmelor care au contract cu statul. De la 1 octombrie, această măsură a fost implementată, propusă la nivel opțional. Și așa mare succes a avut încât din cele câteva sute de mii de firme, doar 175 au optat pentru acest lucru. Nici regiile naționale nu au achiesat, cu excepția a două dintre ele. Este o măsură care înseamnă și o decapitalizare a firmelor, pentru că TVA colectată este o sumă de care firmele profitau și pe care puteau să o folosească până la data de 25 ale lunii, când trebuiau să facă plata. Pentru firmele care nu sunt de bună-credință există măsuri ale organelor de stat.”

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.