Tineri din Icușești, reținuți pentru tâlhărie: au luat mii de dolari și bijuterii

de | 08/10/2017 | Actualitate, Justiție, Rural

Cinci persoane din comuna Icușești au fost reținute de oamenii legii, fiind acuzate că au comis sau au tăinuit comiterea unui furt. De acest caz de tâlhărie calificată s-au ocupat polițiștii Secției de Poliție Rurală Ion Creangă împreună cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman. Anchetatorii au pus în executare sâmbătă, 7 octombrie, trei autorizaţii de percheziţie. Acestea au fost emise de instanță pentru locuinţele a trei persoane bănuite de săvârșirea faptei, de pe raza comunei Icușești.

În urma activităților desfășurate, la domiciliul unui tânăr de 26 de ani au fost găsite două telefoane mobile, un lănţişor de aur ce aparţine părţii vătămate, precum şi suma de 3.900 lei reprezentând contravaloarea a 1.000 dolari ce ar fi fost schimbată recent la o casă de schimb valutar. Totodată de la cele trei locaţii (la care locuiesc tânărul de 26 de ani, precum și alți doi tineri, de 18 și 30 de ani) au fost ridicate mai multe bunuri electronice (telefoane, tablete) precum şi scule electrice ale căror provenienţă persoanele percheziţionate nu au putut-o justifica şi despre care există indicii că ar face obiectul cercetărilor în alte dosare penale.

Tinerii sunt bănuiți că în noaptea de 27 spre 28 septembrie ar fi pătruns în locuinţa părţii vătămate, de unde au sustras, prin întrebuinţarea de violenţe, suma de 6.500 dolari, 200 euro, 700 lei, două telefoane mobile, un lănţişor de aur şi un inel din material compozit. Polițiștii au extins cercetările stabilind că imediat după săvârșirea faptelor, alte două persoane, un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani, ar fi luat la cunoştinţă despre aceste fapte, însă nu au anunţat organele abilitate.” – comunicat de presă Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Ca urmare a probatoriului strâns de polițiști, cei trei tineri au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, iar cei doi adulți au fost reținuți pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca aceștia să fie prezentați instanţei de judecată cu propunerea luării unor măsuri preventive. Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.